Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا-متخصصان «پیش بینی عددی وضع هوای دنیا و اقلیم» ازکشورهای آلمان، کره، فرانسه و سوئد در قالب اولین کنفرانس بین‌ المللی به منظور ارائه و بررسی آخرین دستاوردهای روز دنیا در ایران گردهم می آیند.

مدیرکل توسعه و پژوهش هواشناسی کاربردی سازمان هواشناسی کشور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره اهمیت مدل های عددی در پیش بینی هواشناسی گفت: با توجه به نقش موثر و تعیین کننده پیش بینی عددی وضع هوا در صدور پیش بینی ها به صورت کمی، توسعه و ارتقای محصولات پیش بینی بدون تمرکز بر این روش معنایی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرح محمدی با اشاره به اینکه این کنفرانس از 28 تا 29 آبان ماه برگزار می شود، افزود: در دنیا کشورهایی از جمله آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلیس ، چین و ژاپن بر روی مقوله پیش بینی عددی وضع هوا متمرکز شده و امروزه نتایج اجرای این مدل های عددی در مقیاس جهانی در دسترس است اما با توجه به ویژگی های خاص هر منطقه و به منظور افزایش صحت محصولات پیش بینی در مقیاس منطقه ای و محلی، نیاز به اجرا و توسعه مدل های منطقه ای اجتناب ناپذیر است.
وی ادامه داد: در این راستا در سال های اخیر سازمان هواشناسی کشور به منظور ایجاد بسترهای مستقل صدور پیش بینی و افزایش صحت محصولات صادره، از یک سو با همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی از جمله دانشگاه تهران و پژوهشکده هواشناسی اقدام به توسعه مدل در مقیاس جهانی کرده و از سوی دیگر با اجرای مدل های منطقه ای از جمله «ورف» و مدل دریایی «سوان» اقدام به ارتقای صدور پیش بینی های محلی خود کرده است.
محمدی با تاکید بر اینکه در مقوله پیش بینی عددی وضع هوا به تجهیزات فناورانه نوین نیاز داریم گفت: حل معادلات جوی بسیار پیچیده است چرا که علاوه بر تعدد پارامترهای هواشناسی و تاثیر عوامل مختلف، گذرا بودن هوا نیاز به حل سریع این معادلات در کوتاه ترین زمان ممکن را ضروری کرده و استفاده از پردازنده های بسیار قوی اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: از این رو در دنیا پرقدرت ترین رایانه ها برای پیش بینی عددی و مصارف صنعت هواشناسی طراحی شده است، سوپر رایانه ها یا کلاسترها با حل موازی معادلات و انجام هزاران پردازش به صورت موازی معادلات جوی را در کوتاه ترین زمان ممکن حل و برونداد مدل ها را تولید می کند.
مدیر کل توسعه و پژوهش هواشناسی کاربردی سازمان هواشناسی گفت: با توجه به اجرای مدل های منطقه ای و پروژه های تحقیقاتی در دست اجرا خوشبختانه سازمان هواشناسی کشور درحال حاضر به آخرین تجهیزات فناورانه در این زمینه مجهز است.
وی افزود: با توجه به پروژه های تحقیقاتی در دست اجرا، ارتقای فرایند صدور محصولات سازمان هواشناسی، نیاز به افزایش ظرفیت داخلی و تعاملات بین المللی و نیز نقش تاثیر گذار پیش بینی عددی وضع هوا و اقلیم در فرایند تولید محصولات سازمان، از جمله دلایلی است که سازمان هواشناسی کشور را بر آن داشت تا اقدام به برگزاری این کنفرانس کند.
مدیر کل توسعه هواشناسی کاربردی و پژوهش سازمان هواشناسی اظهارداشت: پیش بینی عددی وضع هوا بحث جدیدی است که دنیا به سمت آن می رود و ما هم ناچار هستیم به طور مداوم ظرفیت های داخلی سازمان را توسعه داده و با تعاملات بین المللی جایگاه و نقش سازمان هواشناسی کشور را در عرصه بین المللی تحکیم بخشیم، به عبارتی اگر می خواهیم به سمت پیش بینی با صحت و کیفیت بالاتر برویم راهی نداریم جز اینکه بر روی مقوله ارتقای محصولات سازمان با توجه به پیش بینی عددی وضع هوا تمرکز کنیم.
وی درباره اهداف کنفرانس گفت: پیشبرد پژوهش در زمینه پیش‌بینی عددی وضع هوا و مدل‌سازی عددی جو، بررسی راهکارهای عملی برای تقویت بنیه علمی و عملی متخصصین داخل کشور ، معرفی ظرفیت های ملی به منظور ظرفیت سازی و اشتراک تجارب و دانش در سطح ملی و بین المللی و شناخت ظرفیت های موجود در حوزه‌های مختلف و مرتبط با پیش‌بینی عددی وضع هوا؛ معرفی چالش‌های پیش‌رو در خصوص مدل ‌سازی جوی از دیگر مهمترین اهداف این همایش است .
محمدی به محورهای همایش اشاره کرد و گفت: مدل‌سازی جوی – اقیانوسی در مقیاس‌های مختلف، داده گواری، پیش‌ بینی احتمالاتی و سامانه‌ های پیش ‌بینی همادی، درستی سنجی برونداد مدل‌های پیش ‌بینی و کاربرد محصولات پیش ‌بینی عددی وضع هوا و اقلیم در مخاطرات جوی – اقیانوسی از جمله محورهای این همایش است.
وی گفت: در این همایش 6 کارگاه تخصصی با حضور مدرسان داخلی و خارجی برگزار می شود، این کارگاه ها در زمینه داده گواری پیش بینی عددی وضع هوا ؛ آخرین تغییرات مدل های جوی و اقیانوسی و پس پردازش برونداد مدل های عددی وضع هوا است ، همچنین 7 سخنران کلیدی خواهد داشت که از کشورهای فرانسه ، آلمان و کره ؛ سازمان هواشناسی و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران خواهند بود.
مدیر کل مدیریت توسعه هواشناسی کاربردی و پژوهش سازمان هواشناسی افزود: بیش از 90 مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه همایش ارسال شده که قرار است بعد از داوری 13 مقاله انتخاب و به صورت شفاهی ارائه شود، همچنین تعدادی از مقالات به صورت پوستر در این کنفرانس ارایه خواهد شد.
علمی 9014**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست هواشناسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چند درجه‌ای دمای هوا در اردبیل پیش‌بینی می‌شود

مجید کوهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بر اساس نقشه‌های هواشناسی امروز جو استان اردبیل در بیشتر ساعات صاف و گاهی همراه با وزش باد ملایم خواهد بود.

وی با بیان اینکه تا روز چهارشنبه پدیده‌ی قابل توجهی برای شهرهای استان انتظار نمی‌رود، افزود: در طول هفته افزایش چند درجه‌ای دما، غالباً در شمال و مرکز استان، پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل ادامه داد: از اواخر روز چهارشنبه با نفوذ زبانه‌های کم فشار سطح زمین و گذر موج از تراز میانی جو بر میزان ناپایداری‌ها افزوده خواهد شد.

کوهی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فصلی و محلی در روز پنجشنبه و جمعه بارش‌های رگباری توأم با رعدوبرق در سطح استان انتظار می‌رود.

کد خبر 6091176

دیگر خبرها

  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • افزایش چند درجه‌ای دمای هوا در اردبیل پیش‌بینی می‌شود
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • پیش بینی هواشناسی
  • تداوم بارندگی در نیمه شرقی و ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور